.

Gert & Mirjam Kuipers

Wij houden van Franeker

Wij houden van Franeker. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij aan de gemeenschap en zorgen ervoor dat onze stad levendig en gezellig is en blijft. Samen met lokale bedrijven en door middel van interessante acties zorgen wij ervoor dat Albert Heijn Franeker voor altijd en voor iedereen bereikbaar is. 

Persoonlijke aandacht 

Een plek die voor iedereen bereikbaar is. Een plek waar mensen zich prettig voelen en waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en plezier. Dat vinden wij belangrijk. Zodra je de winkel binnenstapt, voel je onze betrokkenheid. De nadruk op persoonlijke aandacht is bij ons hele team een belangrijk onderdeel van ons werkklimaat.

Wij luisteren naar onze klanten 

Een frisse en overzichtelijke supermarkt waar je vindt wat je nodig hebt. Een winkel waar je hulp van personeel krijgt indien je dat nodig hebt. Minder mobiele mensen kunnen zelfs gebracht worden. Albert Heijn Franeker luistert naar haar klanten, collega-ondernemers, het verenigingsleven en naar haar medewerkers. We besteden aandacht aan eerlijke en gezonde producten. Zo zorgen we er samen voor dat onze supermarkt de beste van Friesland en omstreken blijft.

Gert & Mirjam


Martijn is manager van AH Franeker

Wat maakt jullie winkel anders dan andere supermarkten?

Martijn: "De slogan van Albert Heijn is Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen, waarbij ieder woord telt. Als familie voelen wij een grote verantwoordelijkheid naar de gemeenschap waar we onderdeel van uitmaken en zijn wij heel betrokken bij Franeker. Die vertalen we in alles wat we doen. Niet alleen in de producten die we verkopen, maar ook in hoe we met klanten en medewerkers omgaan en in wat we aan onze stad teruggeven."

Wat doen jullie dan extra voor klanten?

"We houden steeds vinger aan de pols. Waar hebben onze klanten behoefte aan? Hoe kunnen we ze - nog beter - helpen? Daar spelen we op in. Bijvoorbeeld met een bezorgservice, voor mensen die de zware boodschappentassen zelf niet meer kunnen tillen, maar toch graag bij ons in de winkel boodschappen willen doen."

En voor medewerkers?

"Het werk bij een supermarkt heeft een niet al te best imago. Alsof je daar alleen terechtkomt als je niets anders kunt. Geheel onterecht. We hebben 180 medewerkers in dienst van alle opleidingsniveaus. We proberen zo goed mogelijk voor onze mensen te zorgen, zodat ze zich gewaardeerd en prettig voelen. Vandaar dat onze deur ook altijd openstaat en ze allemaal samen in de kantine koffiedrinken. Scholieren die bij ons werken bieden we verder gratis huiswerkbegeleiding en vaste medewerkers kunnen gratis sporten bij een sportcentrum in Franeker."

Waar komt dat slechte imago van supermarktwerk vandaan, denk je?

"Klanten zien in de winkel vooral caissières en vakkenvullers. Dat geeft een eenzijdig beeld, want achter de schermen gebeurt zoveel meer. Van logistiek tot inkoop en van juridische zaken tot personeelsbeleid. De meeste mensen hebben daar geen idee van. Je kunt bij ons ook heel goed doorleren en carrière maken. Een meisje dat op haar zestiende bij ons binnenkwam, was binnen een jaar hoofdcaissière. Tijdens onze vakantie deed ze in haar eentje de hele administratie. Inmiddels is ze registeraccountant. Ze heeft het er nog steeds over hoeveel baat ze in haar huidige werk heeft bij de ervaring die ze bij ons heeft opgedaan. En een jongen die als vakkenvuller bij ons begon is nu shiftleider, een heel verantwoordelijke baan met twintig man onder je. Zo zijn er veel meer voorbeelden."



Maar supermarktwerk is dus wel vooral iets voor jonge mensen?

"Ook dat is een misverstand. We hebben medewerkers van alle leeftijden. Zo hebben we meerdere veertigplussers die werkzaam zijn in onze Gall & Gall. We vinden het juist belangrijk dat er ook mensen met senioriteit in onze winkel staan. Verder hebben we verschillende medewerkers in dienst met 'een afstand tot de arbeidsmarkt', zoals dat officieel heet. Bijvoorbeeld Wajongers of mensen met autisme. Hun jobcoach komt wekelijks op de werkvloer langs. We kiezen er heel bewust voor om zoveel mogelijk verschillende mensen een plek bij ons te bieden, want volgens ons heeft iedereen recht op een baan. Werk is zo belangrijk voor je sociale contacten en zelfstandigheid, dat gunnen we iedereen."

Wat doen jullie verder voor Franeker en de Franekers?

"We werken graag samen met andere winkeliers, bijvoorbeeld door samen acties te organiseren. Tijdens de corona-lockdown steunden we de lokale horeca door in onze winkel afhaalmaaltijden van horecaondernemers uit Franeker te verkopen. Daarvoor hebben we een speciale koeling aangeschaft. We sponsoren ook tal van lokale verenigingen en evenementen, zoals de voetbalclub SC Franeker, buurtverenigingen en de Avondvierdaagse. Ook allemaal ingrediënten voor een beter leven. Voor iedereen." 

Maatschappelijk betrokken

Albert Heijn Franeker wil meer doen. Meer bereiken. Meer bieden voor haar klanten, voor Franeker, en voor lokale ondernemers. Een centrale rol rol in de lokale gemeenschap. Ons doel is om meer te zijn dan alleen een supermarkt. Anno 2023 zijn we er trots op om te kunnen zeggen dat we al een heel eind op weg zijn om dit te bereiken. En dat wordt gewaardeerd!

Niet mobiel? Wij halen u op!

Onze klanten uit Franeker en de omliggende dorpen weten ons te vinden. Wij zijn uitstekend bereikbaar voor iedereen. Ook voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. 


Hoe doen wij dat? Simpel, we halen ze gewoon op. Wekelijks zorgen wij dat klanten die niet zelfstandig naar onze supermarkt kunnen komen worden opgehaald en teruggebracht.

Een Boodschappen-coach helpt u verder

Wilt u zeker weten dat u het juiste in huis haalt haalt? Of bent u gebonden aan een speciaal dieet of voedingspatroon? Maak dan gebruik van de boodschappencoach van Albert Heijn Franeker. 


Een coach die volledig op de hoogte is van onze producten. Etenswaren zonder e-nummers, vleesvervangers, calorie-arme producten? Onze coach helpt u aan een winkelwagen vol producten die 100% bij u passen!