.

Werken bij Albert Heijn Franeker

Werk je graag met mensen, om ze te helpen en om het ze naar de zin te maken? Werk je graag in een omgeving die iedere dag anders is? Dan is werken bij Albert Heijn Franeker wellicht iets voor jou. Werken bij Albert Heijn Franeker betekent werken in een omgeving waar iedere dag iets nieuws gebeurt. Het werk is zeer afwisselend, geen dag is hetzelfde. De werktijden zijn flexibel, de supermarkt is immers van vroeg tot laat open, ook in het weekend.

Vacatures

Servicemedewerker Kassa (2-12 uur per week)

Wat doe je?

Een leuke baan met veel klantcontact! Als servicemedewerker kassa ben je verantwoordelijk voor het afrekenen van de boodschappen van klanten en het bieden van service met een lach. Je bent de laatste persoon die de klant ziet, dus je zorgt ervoor dat:

 • Het afrekenen snel en zorgvuldig verloopt. 
 • Dat de klanten met een goed gevoel de winkel uitgaan. 

Je bent het visitekaartje van onze winkel en je speelt een belangrijke rol in het tevreden houden van klanten. We bieden jou een gezellige werkomgeving en een team van collega's waar je op kunt rekenen. 

Wat vragen we?

We zoeken iemand die van aanpakken weet, klantvriendelijk is en goed kan samenwerken. En natuurlijk werk je nauwkeurig, snel & vlot. Ervaring in de supermarkt is geen must, maar wel mooi meegenomen. Het belangrijkste is dat je een positieve instelling hebt en bereid bent om te leren. 

Servicemedewerker Zelfscan (2-12 uur per week)

Als Servicemedewerker zelfscan ben je de spil tussen de klant en onze winkel. Je bent het visitekaartje van de winkel en bent verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van betalingen aan de (zelfscan)kassa en/of de servicebalie. Jij begeleidt klanten bij het gebruik van onze zelfscan-systemen en biedt ze daarbij de nodige hulp en service. Je hebt hierbij veel contact met klanten en je collega's en bent altijd in beweging. Dit maakt het werk lekker afwisselend en zorgt ervoor dat de tijd voorbijvliegt!

Wat vragen we?

We zoeken iemand die van aanpakken weet, klantvriendelijk is en goed kan samenwerken. Ervaring in de supermarkt is geen must, maar wel mooi meegenomen. Het belangrijkste is dat je een positieve instelling hebt en bereid bent om te leren. 

Vulploegmedewerker (2-12 uur per week)

Wat doe je?

Als Vulploegmedewerker bij Albert Heijn:

 • Help je bij het lossen van de vrachtwagens en vul je de schappen. Spierballen krijg je vanzelf door het tillen en zet je stappenteller maar aan!
 • Ben je verantwoordelijk voor het aanvullen van onze schappen en het op orde houden van de winkel. Je leert al snel dat spiegelen niks met een spiegel te maken heeft. 
 • Zorg je ervoor dat onze klanten altijd snel vinden waar ze naar op zoek zijn. Dit doe je samen met een gezellig team van collega's. 

Ben jij op zoek naar een leuke (bij)baan waarin je lekker actief bezig kunt zijn, geld kunt verdienen en nieuwe vrienden kunt maken? Kom dan ons team versterken als Vulploegmedewerker in onze winkel!

Wat vragen we?

We zoeken iemand die van aanpakken weet, enthousiast is en goed kan samenwerken. Ervaring in de supermarkt is geen must, maar wel mooi meegenomen. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent en een positieve instelling hebt, en dat je het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten.

Kwaliteitsmedewerker (2-12 uur per week)

Wat doe je?

Als Kwaliteitsmedewerker zorg je er samen met je collega's van de verschillende afdelingen voor dat de winkel schoon en veilig is. Voor klanten en voor iedereen die er werkt. 

 • Je houdt je bezig met het schoonmaken van de winkel, de verschillende kantoren en het magazijn. 
 • Je controleert de temperatuur van de koeling en checkt of alle schoonmaakwerkzaamheden die dag gedaan zijn. 
 • Tussendoor veeg je het magazijn en verwissel je ergens de vuilniszak. 
 • Na de lunch maak je de kantine netjes en ruim je de schone was op. 

Wat vragen we?

De perfecte (bij)baan voor iemand die nauwkeurig is, oog heeft voor detail, goed kan samenwerken en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Je hebt nauw contact met je manager over de voortgang van je werkzaamheden en denkt mee in verbeteringen voor een opgeruimde en schone winkel. Ervaring in de supermarkt is geen must, maar wel mooi meegenomen. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent en een positieve instelling hebt. Doordat je werk in de hele winkel is heb je al snel een band met veel collega's en voel je je snel onderdeel van het team. 

Medewerker Vers (2-12 uur per week)

Wat doe je?

Als Versmedewerker ben je werkzaam op de afdelingen kaas, brood of groente & fruit en bent het gezicht van de versafdeling. Je wordt op deze gebieden dan ook een specialist en kunt er van alles over vertellen. Klanten verwachten van jou productkennis en het beste advies. Zo leer jij bijvoorbeeld welke kaas geschikt is voor de kaasfondue, welk brood glutenvrij is of wat de groenten zijn van het seizoen. Dit alles natuurlijk geserveerd met een brede glimlach.

Wat vragen we?

Voor deze functie moet je het leuk vinden om mensen te helpen en om alles over jouw producten te weten. Ervaring in de supermarkt is geen must, maar wel mooi meegenomen.


Stagiair(e) BOL/BBL of hbo

Als BOL-, BBL- of hbo-student combineer je werken in onze Albert heijn met leren op school.

Als BOL-student ga je de meeste dagen van de week naar school en loop je daarnaast stage bij Albert Heijn Franeker. Dit kan bijvoorbeeld één of twee dagen per week als Vulploegmedewerker, als Verkoopmedewerker of in het Kassateam. Onder begeleiding van de shiftleider doe je veel ervaring op in onze moderne en dynamische supermarkt.

Als BBL-student werk je minimaal 20 uur per week in onze Albert Heijn en ga je één dag per week naar school. Onder begeleiding maak je kennis met het werken in de winkel en leer je met klanten en met collega's om te gaan. 

Voor deze stage's volg je een studie aan het hbo of mbo. Je bent enthousiast en weet van aanpakken.

Verkoper Gall & Gall (2-12 uur per week)

Wat doe je?

 • Je adviseert klanten over de verschillende dranken in ons assortiment. Welke wijn bij verschillende gerechten past of welke (trendy) drankjes geschikt zijn voor een feestje.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitstraling van de winkel en de afhandeling van de (online) bestellingen. 
 • Samen met je collega's zorg je ervoor dat de acties op tijd in de winkel staan, alle schappen goed aangevuld zijn en dat de communicatiematerialen up-to-date zijn.

Omdat jij een liefhebber bent en graag over je hobby vertelt gaan de klanten niet alleen de deur uit met het juiste advies en de juiste fles, maar ook met een mooie klantervaring.

Wat vragen we?

Je bent enthousiast en zelfstandig, je houdt van lekker eten en drinken en uiteraard wil je alles leren over wijnen, sterke drank en spirits. 

Grote voordelen van werken bij Albert Heijn 

Bedrijfsfitness

Naast het aanbieden van een fijne werksfeer vinden wij het bij Albert Heijn Franeker belangrijk om meer te bieden aan onze medewerkers. Een gezonde leefstijl past bij onze producten, onze bedrijfsvisie en dus ook bij onze medewerkers. Als je bij ons werkt kun je meedoen met bedrijfsfitness, onder andere sporten met korting bij Sportcentrum het Noord.

Huiswerkbegeleiding

Als je komt werken bij Albert Heijn Franeker is de kans groot dat je nog naar school gaat of studeert. Wij vinden het belangrijk dat school niet ten koste gaat van werk en vice versa. Daarom bieden wij huiswerkbegeleiding aan. In een ongedwongen sfeer kun je voor of na werktijd bezig met schoolwerk. Een huiswerkbegeleider Bureau Drost helpt je waar nodig en geeft structuur zodat je optimaal kunt leren. Samen met je collega's leren kan ook best gezellig zijn toch?

Wajongers

Ook arbeidsongeschikte jonggehandicapten bieden wij een plek. Bij Albert Heijn Franeker kunnen Wajonger's veel leren en leuke (sociale) contacten opdoen. Wij bieden begeleiding door onze jobcoach Maureen die je helpt om het beste in je naar boven te halen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Personeelskorting

Albert Heijn Franeker biedt sparen voor korting met je bonuskaart aan. Iedere keer als je boodschappen doet in onze winkel en je scant je eigen bonuskaart, dan ontvang je een korting van 10%. Dit is geen directe korting op de boodschappen, maar een bedrag dat je bij loon krijgt. Per kwartaal kan dit oplopen tot een maximum van € 75,-.

Fietsplan

Samen met Lease a Bike en Fietsenwinkel van der Woude biedt Albert Heijn Franeker de mogelijkheid om een fiets van de zaak uit te kiezen. Tegen een vast laag bedrag per maand, rijd je op een gloednieuwe stadsfiets, racefiets, e-bike of zelfs bakfiets.

Examentraining

Voor collega's die in het eindexamenjaar zitten van de middelbare school biedt Albert Heijn Franker door middel van online school- en eindexamentraining! Met deze online trainingen kan je 24/7 in je eigen tempo oefenen voor alle vakken en alle niveaus.


Erkend leerbedrijf

Albert Heijn Franeker is een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat je bij ons een (taal)stage kunt doen, maar ook dat wij ruimte bieden voor BBL-ers. Een BBL-studie betekent een combinatie van werken en leren. In een supermarkt kun je veel leren, dus neem gerust eens contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Collectieve zorgverzekering

Als medewerker van Albert Heijn Franeker krijgen jij en je gezin korting op de aanvullende verzekeringen van VGZ, onze collectieve zorgverzekeraar.